Amundsen Cup 2017 – finále soutěže ve velkém


Ve středu 22. března jsme se opět sešli na svátku všech barmanů – dalším ročníku soutěže Amundsen Cup. I tentokrát se zúčastnili kromě domácí Střední školy gastronomické, s.r.o. také další školy ze širokého okolí.

Po úvodní prezenci účastníků a jejich patronů následovalo oficiální přivítání skrze ředitele soutěže, pana Martina Jagláře ze Střední školy gastronomické, s.r.o., který vyjádřil potěšení z opět velkého počtu účastníků, kterým následně popřál hodně štěstí v soutěži. Když si pak každý vylosoval své pořadí, nic už nebránilo startu
14. ročníku blanenského Amundsen Cupu.


V rychlém sledu se pak za burcující hudby i povzbuzujícího obecenstva střídali jednotliví soutěžící na podiu, a to vždy po dvou. Zde museli připravit celkem 5 porcí svého soutěžního nápoje, a to v čase 7 minut a samozřejmě za přísného dohledu technických a jakostních komisařů. Každý ze zúčastněných mohl opravdu popustit uzdu své fantazii, jelikož jediným kritériem byla přítomnost produktu značky Amundsen, který je hlavním sponzorem soutěže.

Vždy jeden kus soutěžního nápoje skončil na výstavní tabuli pod pódiem.
V průběhu soutěže tak mohli přihlížející i povzbuzující postupně zhlédnout širokou plejádu barev, tvarů, neotřelých názvů či nápadů na míchané nápoje. Když domíchal poslední soutěžící, ujali se pódia samotní techničtí komisaři a předvedli zábavnou barmanskou show plnou různých triků a ukázek žonglérské složky barmanské práce.


Odborná porota po nesnadném rozhodování nakonec ustanovila vítěze jednotlivých kategorií. Samotného vyhlášení se pak ujala ředitelka Střední školy gastronomické, s.r.o., Mgr. Marta Truhlářová spolu s ředitelem soutěže, Martinem Jaglářem. Ceny byly připraveny celkem v osmi kategoriích, přičemž v hlavní soutěži se na 1. místě umístil Lukáš Srnka ze SOŠ Fortika Lomnice, druhé místo vybojovala zástupkyně pořadatelské školy Kristína Chabadová a třetí příčka patřila Dominiku Czepiecovi ze SOŠ Litovel.

Navíc si každý ze soutěžících odnesl tašku pozorností od různých sponzorů jako poděkování za účast v soutěži. Poděkování poté přišlo rovněž patronům, kteří věnovali svůj čas přípravě všech soutěžících, protože bez nich by nebylo žádné soutěže. A v neposlední řadě poděkujme pedagogům Střední školy gastronomické, s.r.o. a jejím žákům, kteří se opět podíleli na nezbytném předpokladu soutěže – její přípravě. Další ročník soutěže Amundsen Cup se zkrátka opět podařil.


A je to dobře, protože končit se má v nejlepším. Tedy – ne že by se Blansko
v příštích letech už koktejlové soutěže nemělo dočkat, ale v této podobě a pod značkou AMUNDSEN jedna etapa skutečně končí. Napříště se klání v přípravě míchaných nápojů objeví v částečně pozměněné formě jako součást nového
(a mnohem ambicióznějšího) projektu – soutěžního festivalu
BLANENSKÝ ČTYŘLÍSTEK. Nechte se překvapit!




29. březen 2017
2011 © Střední škola gastronomická, s.r.o. / tel.:+420 516 411 755, +420 602 750 035 / by fvB | Realman® CMS